30 Οκτωβρίου, 2020 By

Οι 6 Καθοριστικές Πρακτικές

 • Posted in
 • Χωρίς κατηγορία

Οι 6 Καθοριστικές Πρακτικές για την Ηγεσία μιας Ομάδας

Μάθετε πως να ηγηθείτε μιας ομάδας

Οι ηγέτες όλων των επιπέδων επηρεάζουν σημαντικά κάθε δείκτη μέτρησης της επιχείρησης: την παραγωγικότητα και τη δέσμευση των εργαζομένων, την ικανοποίηση και την αφοσίωση των πελατών, την καινοτομία και την οικονομική απόδοση. Οι ηγέτες είναι “αυτοί που κάνουν τη διαφορά” στην επιχείρηση.
Από τους νέους και αναδυόμενους ηγέτες, μέχρι τη διοικητική ομάδα, ο ρόλος του ηγέτη ήταν πάντα δύσκολος – και η σημερινή πραγματικότητα τον καθιστά ακόμη δυσκολότερο. Η επιτυχία στον ρόλο αυτό οφείλεται κατά 80% στις δεξιότητες ισχύος. Ωστόσο, πολλοί προάγονται σε ηγετικούς ρόλους, χάρη στις τεχνικές τους ικανότητες, χωρίς να κατέχουν τις δεξιότητες διαχείρισης και παρακίνησης άλλων ανθρώπων. Χωρίς αυτές τις βασικές δεξιότητες, οι ηγέτες κάθε επιπέδου μπορεί να δυσκολεύονται να ηγηθούν μίας ομάδας στο σημερινό εργασιακό περιβάλλον.
Οι 6 Καθοριστικές Πρακτικές για την Ηγεσία μιας Ομάδας είναι μια συλλογή επιλεγμένων σχετικών, πρακτικών πηγών που παρέχουν στους ηγέτες τη νοοτροπία, τις δεξιότητες και τα εργαλεία που χρειάζονται για να διαπρέψουν στον κρίσιμο ρόλο τους, δηλαδή να ηγηθούν αποτελεσματικά των άλλων.

1

Αναπτύξτε Ηγετική Νοοτροπία

Η ηγεσία μιας ομάδας απαιτεί διαφορετική νοοτροπία από ό,τι η ατομική εργασία. Εξερευνήστε τα κρίσιμα σημεία στην αλλαγή νοοτροπίας που θα μεγιστοποιήσουν την επιτυχία σας ως ηγέτης άλλων.

2

Πραγματοποιήστε Τακτικές Ατομικές Συναντήσεις

Αναπτύξτε τη δέσμευση των μελών της ομάδας μέσα από τακτικές ατομικές συναντήσεις, κατανοήστε βαθύτερα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ομάδας και βοηθήστε τους να λύσουν τα προβλήματα μόνοι τους.

3

Προετοιμάστε την Ομάδα να Πετύχει Αποτελέσματα

Ξεκαθαρίστε τους στόχους της ομάδας και τα αποτελέσματα. Αναθέστε την ευθύνη στα μέλη της ομάδας, παρέχοντας παράλληλα το σωστό επίπεδο υποστήριξης.

4

Αναπτύξτε Κουλτούρα Ανταλλαγής Ανατροφοδότησης

Δώστε ανατροφοδότηση για να αναπτύξετε την εμπιστοσύνη και την ικανότητα των μελών της ομάδας. Βελτιώστε τη δική σας απόδοση, ζητώντας ανατροφοδότηση από τους άλλους.

5

Καθοδηγήστε την Ομάδα εν Μέσω Αλλαγής

Εντοπίστε συγκεκριμένες ενέργειες για να βοηθήσετε τα μέλη της ομάδας να διαχειριστούν και να επιταχύνουν την αλλαγή και να πετύχουν καλύτερη απόδοση.

6

Διαχειριστείτε το Χρόνο και την Ενέργεια

Χρησιμοποιήστε τον εβδομαδιαίο προγραμματισμό για να επικεντρωθείτε στις πιο σημαντικές προτεραιότητες και ενισχύστε την ικανότητα να είστε αποτελεσματικοί ηγέτες, ακολουθώντας τους 5 Οδηγούς της Ενέργειας.

Γνωρίστε τις 6 Καθοριστικές Πρακτικές

Επισκόπηση

Η λύση αυτή εξοπλίζει τους ηγέτες κάθε επιπέδου με τις βασικές δεξιότητες και τα εργαλεία για να φέρνουν εις πέρας τις εργασίες μαζί και μέσω των άλλων. Το πρόγραμμα είναι ιδανικό για στελέχη που αναλαμβάνουν για πρώτη φορά ηγετικό ρόλο, καθώς και για έμπειρους ηγέτες που αναζητούν πρακτική, σχετική καθοδήγηση για την αποτελεσματική ηγεσία και διαχείριση της ομάδας τους.

Η Έρευνα και η Λύση

Η FranklinCovey έχει επενδύσει σημαντικά σε έρευνα ώστε να κατανοήσει καλύτερα τι χρειάζονται οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις από τα ηγετικά στελέχη σήμερα και στο μέλλον. Ανακαλύψαμε τρεις κοινές προκλήσεις:

 1. 1. Οι νέοι ηγέτες χρειάζεται να μάθουν τα βασικά για τη διαχείριση και την ηγεσία των άλλων.
 2. 2. Οι αναδυόμενοι ηγέτες χρειάζεται να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες ισχύος.
 3. 3. Κάθε ηγέτης μπορεί να ωφεληθεί από την τελειοποίηση των θεμελιωδών ηγετικών δεξιοτήτων.

Οι 6 Καθοριστικές Πρακτικές επιταχύνουν τον αντίκτυπο κάθε ηγέτη, προσφέροντας τις δεξιότητες και τα εργαλεία που κάθε ηγέτης χρειάζεται (αλλά λίγοι λαμβάνουν). Δώστε τις δεξιότητες αυτές σε όλα τα ηγετικά στελέχη του οργανισμού, ανεξαρτήτως επιπέδου, ώστε όλοι να χρησιμοποιούν μια κοινή προσέγγιση για τη διαχείριση και την παρακίνηση των ανθρώπων.

Το υλικό των συμμετεχόντων περιλαμβάνει::

 • Οδηγό Συμμετεχόντων
 • Κάρτες Πρακτικής Εξάσκησης
 • Ένα προαιρετικό ταξίδι ψηφιακού περιεχομένου που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για 12 εβδομάδες

Το υλικό για τον Εκπαιδευτή περιλαμβάνει:

 • Εικονική πιστοποίηση
 • Οδηγό Εκπαιδευτή
 • PowerPoint® με ενσωματωμένα βίντεο

 

Δωρεάν Οδηγός

Crucial Insights For First-Level Leaders

Leading a team requires a different skillset than working as an individual contributor.

Register for an Event

Everyone Deserves a Great Manager Webcast

Discover the proven best practices to develop your people into a high-performing team.

Πως να Φέρετε το Περιεχόμενο της FranklinCovey στον Οργανισμό σας

Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνεται στο FranklσinCovey All Access Pass®. Αυτή η συνδρομητική υπηρεσία παρέχει στον οργανισμό σας απεριόριστη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό που προσφέρουμε, όποτε το χρειάζεστε και όπου κι αν βρίσκεστε.

Live-Online

Δυναμική εκπαίδευση και ανάπτυξη, που διατίθεται διαδικτυακά από οποιαδήποτε τοποθεσία.

Ζωντανά σε Αίθουσα

Expert education and development delivered face-to-face.

On Demand

Περιεχόμενο που διατίθεται στους ανθρώπους σας όπου κι αν βρίσκονται, οποιαδήποτε στιγμή.

Ιστορίες των Πελατών μας

UnitedHealth Group

Ανάπτυξη Νέων Ηγετών σε έναν Οργανισμό με Παγκόσμια Ποικιλομορφία

Ο Walter Baumann, ιδιοκτήτης του προγράμματος Emerging Leaders για τον όμιλο UnitedHealth Group, μοιράζεται την εμπειρία του από τη χρήση του All Access Pass® της FranklinCovey για την αύξηση της ανάπτυξης μεμονωμένων συνεργατών και διευθυντών πρώτου επιπέδου σε παγκόσμια κλίμακα. Παρακολουθήστε πώς χρησιμοποίησε τις λύσεις για να αναπτύξει ηγετικές δεξιότητες, να ξεπεράσει τις πολιτισμικές διαφορές και να επιτύχει μεγαλύτερη ικανοποίηση του προγράμματος Emerging Leaders.

PepsiCo Food

Ανάπτυξη Ηγετών με Ενσυναίσθηση σε Όλο τον Οργανισμό

Η PepsiCo Foods North America ήθελε να προσφέρει στα στελέχη μία εκπαίδευση για την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων, όπου το περιεχόμενο θα προσφέρεται σταδιακά μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Επιλέγοντας περιεχόμενο από το All Access Pass® της FranklinCovey, ξεκίνησε το πρόγραμμα CORE Leadership με στόχο οι ηγέτες να αναπτύξουν ενσυναίσθηση σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού.

Vibe Group

Εκπαίδευση και Ανάπτυξη σε Ευρεία Κλίμακα

Η Vibe Group είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία συμβούλων με εξειδικευμένο προσωπικό στον κλάδο της πληροφορικής. Ενώ ξεκίνησε με τους δύο ιδρυτές το 2011, αναπτύχθηκε γρήγορα και σήμερα απασχολεί 300+ εργαζομένους και 1.000 εξωτερικούς συνεργάτες. Δείτε πως συνεργάστηκαν με τη FranklinCovey για να αναβαθμίσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης και ανάπτυξής της εταιρείας, ώστε να υποστηριχθεί αυτή η ταχεία ανάπτυξη.

Πελάτης Spotlight – Μη κερδοσκοπικός οργανισμός

Ενδυνάμωση των ηγετών πρώτου επιπέδου ώστε να εμπνέουν και να επηρεάζουν τα αποτελέσματα

Ένας από τους μεγαλύτερους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες είχε μια εκτεταμένη αποστολή και πάρα πολλές καλές ιδέες. Με τη βοήθεια του All Access Pass® της FranklinCovey, ο οργανισμός μπόρεσε να θέσει προτεραιότητες και να εμπνεύσει αποτελέσματα, να βελτιώσει τα έσοδα και να αυξήσει την ικανοποίηση των πελατών.

Επικοινωνήστε μαζί μας. Ζητήστε ένα Demo

Newsletter(Required)